• fejlec01.jpg
  • fejlec02.jpg
  • fejlec03.jpg
  • fejlec04.jpg
  • fejlec05.jpg

  zold csik

  Kedves Látogatónk!

  Üdvözöllek a Dráva Természetbarát Sport Egyesület honlapján.   Természetjáró  csoportként  nálunk ebben a témában  találhatsz  írásokat,  képeket. Tájékozódhatsz egyesületünkről rendezvényeinkről, kulcsos turistaházunkról.  Köszönjük, hogy támogattad egyesületünket adód  1 % -val!

  Jó böngészést!

  Jancsi Attila, Dráva T.S.E. Elnöke, de a Barátaimnak, ismerőseimnek csak atiKA!

  zold csik

  Jelzésfestés 2021.

   

  Január: festési pályázathoz utak kiválasztása, megyei egyeztetés Jancsi Attila.

   

  Február: Megkezdődnek a fényképezések a pályázathoz. Várnainé Meng Hajnalka Somogy buszfordulótól a kék négyzet jelzést fényképezte a kék sáv jelzésű útig. Vele az Andorlaki-forrás és kék körút „jeleit” is. Zöld kör (Jakab-hegy) fényképezés pályázathoz Jancsi Attila.

   

  Március: Hajni fényképezte és felírta a zöld sáv útvonalát is a Vasasi hídtól a Súgói-rétig, hozzá a forrásokat is. Megállapítása a Kőszegi-forrással kapcsolatban, eléggé zűrös! Segítője Sándorné Balog Emese volt.
  Útvonal bejárás Szaporca körül a sárga sáv új nyomvonalán és KisInci-tó körül (Gida Tibor, Király Zsuzsanna). Önerős, pályázaton kívüli festés lesz! Pályázathoz fényképezés, bejárás Túrony, sárga kereszt (Jancsi Attila).

   

  Április: Festékek vásárlása (Gida Tibor, Jancsi Attila).

   

  Május: A Túrony, Diósvölgyből induló sárga kereszt jelzés felújításával elkezdődtek a 2021-s pályázati festések. Május végén első ütemben megtörtént az alapozás, amiben Stiksz Zsuzsika és Jancsi Attila valamint Balog Árpi (Tenkes TE) vett részt. Másnap Árpi rá tette a fedő fehér réteget.

   

  Június: A Tenkes túra előtt még rákerült a szín is és a régi fenn maradt jelek szürkézése is. A munkát Braun Andrea és Jancsi Attila végezte.

   

  Július: Kék négyzet jelzés Somogy autóbusz forduló – Rücker-akna között alapozás, zománc, szín (Jancsi Attila, Romvári Tibor). Rückeri-tó körül alapozás, zománc (Kulcsár Gábor, Romvári Tibor). Rückeri-tó körül szín (Jancsi Attila, Romvári Tibor). Zöld sáv Vasasi hídtól a Vasasi-árokban alapozás, zománc, szürke (kb. 2 km, Braun Andrea, Jancsi Attila). Zöld sáv Vasasi hídtól a Vasasi-árokban szín (Jancsi Attila). Zöld sáv Sugói-rét – Bugyogó-forrás alapozás, zománc, zöldmunka (Jancsi Attila, Nagy Csaba, Soós Zoltán). Zöld sáv Sugói-rét – Bugyogó-forrás szín és szürke (Jancsi Attila).

   

  Augusztus: A zöld sáv jelzés másik oldalát is tovább festettük a hónap elején. Vasas, vashídtól elkészült teljesen készre a volt „Hársas” kulcsosházig. A munkákat végezték: Braun Andrea, Jancsi Attila, Stiksz Zsuzsika, Vass Tibor. Ezzel párhuzamosan és utána elkészült a Rückeri-tó, kék körút elágazótól a kék sáv jelzésig a kék négyzet jelzés is. Ezt a munkát Jancsi Attila, Kulcsár Gábor és Romvári Tibor végezte. A hónap közepén elkészült a Jakab-hegyre vezető zöld kör jelzés Éger-tető, zöld sávtól (kis tó). Both Viktória, Braun Andrea, Jancsi Attila, Vass Tibor munkájával. A zöld sáv jelzés festése is folytatódott a Bugyogó-forrástól Koszonyatetőig. Ezen a szakaszon Feik Tamás, Jancsi Attila, Soós Zoltán és Várnainé Meng Hajnalka dolgozott. Bejártuk (atiKA, Hajni) ismét a Kőszegi-forrás felé vivő zöld kör jelzést. A bejárás tapasztalata alapján ezt vissza mondtuk a pályázatból. Az eredeti nyomvonalon nagyon sok zöldmunka nélkül nem lehetne festeni, de mivel ez erdő rezervátum, nem nyúlhatunk hozzá. Más elérési útvonal bejárása javasolt!

   

  Szeptember: A hónap első napján elkészült a maradék festés a volt Hársas kh.-tól Koszonyatetőig. Both Viktória, Jancsi Attila és Nagy Csaba munkájával. Elkezdődött a pályázaton kívüli festésünk a Fekete-víz gátjától Szaporcára, majd innen a DDNP bemutatóhelyéig. Itt a sárga sáv és fonódó jelzések lettek festve, Gida Tibor és Király Zsuzsanna munkájával. Festési pályázat készre jelentése, Jancsi Attila.

   

  Október: Befejezéséhez közeledik az Ormánsági sárga sáv jelzés festése, a hiányzó szakasz a DDNP bemutatóhely és a Kerek-tó közötti rész. Mivel erősen időjárás függő, már nem várható, hogy idén befejeződik ez a munka. A jelzések helyének tisztítása megtörtént (Gida Tibor, Király Zsuzsanna)…

   

  Köszönjük mindenkinek, aki szabadidejének egy részében az egyesület érdekében dolgozott!

   

  mecsekerdo

  mecsekerdo         bmtsz logomtsz logo 2014 kor 4duna drava

  Don't have an account yet? Register Now!

  Sign in to your account