• fejlec01.jpg
  • fejlec02.jpg
  • fejlec03.jpg
  • fejlec04.jpg
  • fejlec05.jpg

Dél-Baranya turistája, a kezdet

 
 
A Dráva TSE és a Tenkes TE 2006-s évre meghirdeti a „Dél-Baranya turistája” túramozgalmat. Célunk a Villányi-hegység és az Ormánság megismertetése és bejárása a két egyesület túravezetői által vezetett nyílt túrákon, valamint a térség két teljesítménytúráján. A túrákat bárki teljesítheti!
 
A túrák és időpontok a következők:
 
• március 19: „Le a Dráváig” Túravezető: Romvári Tibor (Dráva TSE)
• április 8: „Tenkes teljesítménytúra” (Dráva TSE, Tenkes TE)
• május 27: „Írisz túra” Túravezető: Tollas Tibor (Tenkes TE)
• augusztus 5: „Tenkes hegyi bolyongás” Túravezető: Balog Árpád (Tenkes TE)
• szeptember 16: „Kórósi kazettás templom” Túravezető: Gida Tibor (Dráva TSE)
• október 1: „Diósviszló – Kistótfalu” Túravezető: Jancsi Attila (Dráva TSE)
• október 7: „Szent Imre” teljesítménytúra (Szent Imre iskolai sportkör, Siklós)
• október 14: „Villánytól – Vokányig” Túravezető: Andrasek Csaba (Tenkes TE)
 
A „Dél-Baranya turistája” címet minden, legalább öt túrán résztvevő elnyeri. A teljesítők oklevél és érem jutalomban (5-6 túrán résztvevők bronz, 7 túrát teljesítők ezüst, mind a nyolc túrán résztvevők arany) részesülnek. Az oklevél és az érem költsége 250 Ft. Esetleges kérdéseiteket feltehetitek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Várunk benneteket Dél-Baranya turistaútjain! Jó túrákat kíván a 2006-s évre az ötletgazda: 
 
atiKA
 
 
 
Dél-Baranya turistája
 
2006-ban új túramozgalmat indítottunk útjára „Dél-Baranya turistája” névvel. Célunk a Villányi-hegység és az Ormánság természeti, kulturális és történelmi emlékeinek bemutatása és a két tájegység turistaútjainak népszerűsítése volt. Túramozgalmunkat a Dráva TSE és a Tenkes TE túravezetőinek nyílttúráira alapoztuk, ehhez jött még a két teljesiménytúrán (Tenkes, Szent Imre) valamint a regionális találkozó gyalogtúráin való részvétel. A minősítéshez legalább öt túrát teljesíteni. A túrákon 156 fő vett részt, ebből 29-n értek el valamilyen fokozatot: bronzot 15-n, ezüstöt 2-n, aranyat 12-n teljesítettek. A kiírás szerint az oklevélért és az éremért 250 Ft-t kellett volna fizetni, de ezt a két egyesület (Dráva TSE, Tenkes TE) átvállalta! Az emléklapok és az érmek átadása a hagyományos „Téli Tenkes” túrán lesz. 
 
A túrák jó hangulatúak voltak.  A visszajelzések szerint elérték azt, amit célul tűztünk ki! Túráink során eljutottunk a Dráva partra, a Nagy-hegy sziklás oldalára, bort kóstolhattunk és pincelátogatáson vehettünk részt a Fekete-hegy lábánál a Vylyan pincészetben. Láttuk a kórósi festett kazettás mennyezetű templomot, és egy részletes előadást hallhattunk a máriagyűdi kegytemplomban. Gyönyörködhettünk a nyíló íriszek és fekete kökörcsinek szépségében, valamint az őszi Villányi-hegységben. A felsorolás korántsem teljes, de legyen teljesebb a túravezetők nevével: Andrasek Csaba, Balog Árpád, Gida Tibor, Jancsi Attila, Romvári Tibor és Tollas Tibor. Köszönet nekik a túravezetésért és az ismertetésekért, és köszönet a siklósi Szent Imre iskolai sportkörnek a teljesítménytúra rendezésért!
 
Az előbbieken említett túrákon kívül is sok túra, teljesítménytúra volt a térségbe, ezért úgy döntöttünk, jövőre is folytatjuk. Most már pecsételős változatban, reméljük ennek is sikere lesz. A pecsételő helyek kialakítása folyamatban van, ezek múzeumokban, templomokban, boltokban, vendéglátóhelyeken lesznek, de terepre is terveztünk, összesen 48 helyre. Ezek kb. fele-fele arányban a Villányi-hegységben és az Ormánságban találhatók. Az igazolófüzet már januárban kapható lesz, MTSz tagoknak és diákoknak 350 forintért, nem szervezett természetjáróknak 500 forintért, az ár tartalmazza az emléklap és a kitűző költségeit.
 
Az idei teljesítőknek gratulál, a jövendőbelieknek egészséget és sok új, érdekes élményt kíván Dél-Baranya turistaútjain az ölet gazda:
 
atiKA
 
mecsekerdo

mecsekerdo         bmtsz logomtsz logo 2014 kor 4duna drava

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account